ANKARA / YENİMAHALLE - Batıkent Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

İyilik Projesinin  “Hayallere Dokunuş Sergisi”
Hayallerimde Bir Çiçek Açsa projesi kapsamında Suriyeli öğrencilerin meslek hayallerini küçük de olsa yaşatmak için çıkılan yolda bizler için hayalleri ve mutluluğu anlatmaya çalıştıkları resimlerinden okulumuzda bir sergi düzenledik.  Çoğunun onlara umut olmaya çalışan öğretmenlerine duyduğu sevgiyi anlatmak için yaptıkları resimler bizlerin de kalbini ısıttı. Emeği geçen öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Organ ve Doku Bağışı Semineri
Okulumuzda Sağlık Bakanlığından gelen yetkililer tarafından “Organ ve Doku Bağışı” konulu seminer verildi. Konu hakkında öğrencilerimiz bilgilendirildi. Organ bağışı konusunun önemine vurgu yapıldı.

Hacı İbrahim Mutlu Semineri
Düşünce tarihi ve düşünce sorunlarımızın farkına vararak, onları ortadan kaldırma niyeti ve Medeniyetimizi yeniden ayağa kaldırma dünyanın en etkin medeniyeti haline getirme bilinciyle; okuyan çabalayan, bilinçli yürekli düşünce ve medeniyet tarihi okumaları grubumuzun misafiri olarak okulumuza gelen ahşap sanatının ve Afrika’nın piri Hacı
İbrahim Mutlu’nun iyilik yürek ister adlı söyleşisini dinlemek güzeldi. Baştan sona dünyada ezilen sömürülen insanlar adına harekete geçmeliyim yolda olmalıyım hissini veriyordu bizlere. Hacı İbrahim Mutlu’ya bu güzel söyleşiden dolayı teşekkür ediyoruz. Programda emeği geçen öğretmenimiz Besim Tataroğlu ve okuma azmi içinde olan bütün öğrencilerimize de teşekkürlerimiz sunuyoruz.

Kitap Fuarına Gezi
Öğrencilerimizin  gelişen dünya düzeninde okuyan, okuduğunu yorumlayan, kitapla bağı kuvvetli olan bireyler olması için pek çok çalışmayı okulumuzda gerçekleştiriyoruz. Kitap fuarına düzenlenen gezi de bu düşünceler çerçevesinde düzenlenen etkinliklerimizden biriydi. Öğrencilerimiz kitapla dolu bir dünyanın içinde olmanın keyfini yaşadılar. Bu gezide emeği geçen öğretmenlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

12. Sınıflar Motivasyon Yemeği
12. sınıf öğrencilerimizin üniversite hazırlık yolculuğunda motivasyonunu artırmak amacıyla geleneksel hale gelen okul yemeğimizi düzenledik. Öğrencilerimiz sınav maratonu içinde bir parça da olsa dinlenme olanağı buldu. Öğretmenleri  ve arkadaşları ile keyifli vakit geçirmiş olmanın mutluluğunu yaşadı. Yemeğin düzenlenmesi sırasında emeklerini esirgemeyen öğretmenlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Tübitak Sergisine Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün Ziyareti
Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, Yenimalle ilçesinde projesi Tübitak  sergisine davet edilen iki okuldan biri olan okulumuzun sergi standını ziyaret ederek Danışman Öğretmen Fatıma Köylü Tan ve proje öğrencisi Rümeysa Dilara Yapıcı ile bir süre sohbet etti. Öğrencilerin proje hazırlamada geçirilen zamanı boşa geçen bir zaman olarak algılamamaları gerektiğini, aksine proje hazırlayan bir öğrencinin eğitimine o projenin çok şey kattığını vurguladı. Öğrencimiz Rümeysa´dan bunu arkadaşlarına anlatması ve onları da proje hazırlamaya teşvik etmesi gerektiğini belirtti.

Tübitak Sergisine Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün Ziyareti
Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Eğitim Daire Başkanı İhsan Erkul Tübitak sergi alanımızda öğrencimiz Rümeysa Dilara Yapıcı´nın projesini dinleyerek Danışman Öğretmen Fatıma Köylü Tan ile bir süre sohbet etti.

İslam Düşüncesi Enstitüsü Başkanı Prof Dr. Mehmet Görmez’i Ağırladık
Gönüllü okur yazar ekibinin çıktığı okuma yolculuğunda bu ayki konuğu İslam Düşüncesi Enstitüsü Başkanı Prof Dr. Mehmet Görmez’di. Hocamıza ait olan “Kalbin Erbaini” adlı eser gönüllü okur yazar ekibinin 150 öğrencisi tarafından okundu, hadis mealleri gücümüz nisbetinde ezberlendi. Anlamaya ve hayatımıza aktarmaya çalışıldı. Sayın Mehmet Görmez Hocamız kalbe işleyen güzel sohbetinde  Kainat Kitabı ile varlık kitabını birlikte okumayı, ilmin her alanına ayrım gözetmeden yaşlaşmak gerektiğini, alemlerin Rabbi tarafından muhatap kabul edilmenin önemini nezih bir dil ve samimi bir üslupla “ küçük öğrenci kardeşlerim” dediği ekibimize tane tane anlattı. Bütün salon ilim sahibi bir hocadan mühim bir dersi talim edercesine dinledi pür dikkat. Pek çok bilgi ve kıymetli pek çok söz kaldı aklımızda. Aklımızda en çok kalanlardan birisi hocamızın şu duası oldu:
“ Rabbim bize akleden bir kalp ve kalbi olan bir akıl ihsan eyle”
Öğrencilerle yakından ilgilenen hocamız Kuran-ı Kerim sınıfının açılışını da yaparak bizleri mutlu etti. İyilik projemiz kapsamında yapılan sergimizi gezdi, öğrencilerimizden projeyi dinledi. Sayın Mehmet Görmez Hocamıza akıllarda iz bırakan bu güzel ziyareti için teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Okulumuz Öğrencileri  Tübitak 50. Liselerearası Yarışma  Sergisinde
Öğrencilerimiz Tübitak 50. Liselerearası Yarışma  sergisini ( 25-26-27 şubat) gezerek pek çok  branşta hazırlanmış ve sergiye davet edilmiş projeleri ilgiyle incelediler.

Tübitak Ankara Bölge Sergisindeyiz
Edebiyat öğretmenlerimizden Fatıma Köylü Tan danışmanlığında gerçekleştirilen “Türk Dili ve Edebiyatı Dersinde Eser- Sanatçı İlişkisinin Artırılmış Geçeklik Yöntemiyle Anlatımı” projesi Tübitak Anakara bölge sergisine katılmaya hak kazandı. Projeyi yürüten öğrencimiz Rümeysa Dilara Yapıcı projeyi sergiyi ziyaret edenlere anlattı. Çalışmalarından dolayı öğretmenimize ve öğrencimize teşekkür ediyor, başarılar diliyoruz.