ANKARA / YENİMAHALLE - Batıkent Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

2023-2024 YILI PANSİYON BAŞVURU BİLGİLENDİRME

Pansiyon Başvuru Evrakları

Kıymetli Velilerimiz,

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında okulumuz pansiyonunda konaklamak isteyen öğrenciler için başvurular 22 – 25 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. Öncelikle e-okul üzerinden (https://eokul.meb.gov.tr/SinavIslemleri/BasvuruIslemleri/GSSL/SNV29101.ASPX) yapacağınız başvuru sonrasında aşağıdaki evrakları velimizin bizzat okul idaresine teslim etmesi gerekmektedir.

Parasız Yatılı Başvuruları İçin:

1.     Başvuru dilekçesi(okulumuz tarafından hazır matbu verilecektir.)

2.     Nüfus kayıt örneği(aile, e-devletten alınabilir)

3.     İkametgah belgesi

4.     Sağlık Raporu(Aile hekiminden alınabilir.)

5.     Ek-1 Belgesi

6.     2022 Mali Yılı’na ait 12 aylık bordro (Kurum tarafından imzalı ve mühürlü olması gerekmektedir.)

7.     Velinin ve varsa eşinin bakmakla yükümlü olduğu anne ve babası ile ilgili tedavi yardımı beyannamesi, varsa bakmakla yükümlü olduğu diğer şahıslarla ilgili mahkeme kararı örneği.

8.     Burslu ise mezun olduğu okuldan burslu öğrenci olduğuna dair belge (mezun olduğu ortaokuldan)

9.     2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında okul değiştirme cezası almamış olduğuna dair belge (mezun olduğu ortaokuldan).

10.  Ailedeki varsa 18 yaş üstü bireylerin çalışmadıklarına dair belge/ çalışıyorlar ise 2022 yılına ait gelirini gösterir belge(Öğrenci iseler öğrenci belgesi).

EK-1 BELGESİ AŞAĞIDAKİ ŞARTLARA GÖRE DOLDURULACAKTIR:

A-Memur:
1 OCAK 2022 ile 31 Aralık 2022 tarihleri arasında (Kurum tarafından imzalı ve mühürlü olması gerekmektedir) bir yıllık gelirinizi gösterir belge(Anne-Baba çalışıyorsa her ikisi için ayrı olacaktır.).

B-İşçi:
1 OCAK 2022 ile 31 Aralık 2022 tarihleri arasında bağlı olduğunuz MUHASEBE bürosunca onaylanarak alınacak bir yıllık gelirinizi gösterir belge(Anne-Baba çalışıyorsa her ikisi için ayrı ayrı olacaktır.).
(Özel sektörde işçi ise bağlı olduğu muhasebeden onay alınacaktır.)

C-Emekli:

1 OCAK 2022 ile 31 Aralık 2022 tarihleri arasında MAAŞ ALDIĞINIZ BANKADAN aylar itibariyle maaş dökümünüzü gösterir belge(Anne-Baba emekliyse her ikisi için ayrı ayrı olacaktır.).

D-Esnaf:

1- Sosyal güvenlik kurumuna kayıtlı olmayıp maaş almadığına dair belge(e- devletten alınabilir)

2- Serbest meslek sahibi ise; vergi dairesinin adı, adresi ve hesap numarası belirtilen, basit ya da gerçek usulde vergiye bağlı olan mükelleflerin bir önceki yıla ait (2022 yılı) gelir vergisi matrahını) gösteren belge(Anne- Baba esnafsa her ikisi için ayrı ayrı olacaktır.).

E-Çiftçi:

1- Sosyal güvenlik kurumuna kayıtlı olmayıp maaş almadığına dair belge

(Anne ve baba için ayrı yapılacak).

2- Tarım Müdürlüğü tarafından ailenin bir yıllık gelir durumunu gösterir belge (2022Yılı).

Örnek-1: “Kişinin üzerine kayıtlı 10 dönüm arazide üzüm bağı bulunmakta olup 2022 yılı yıllık gelir toplamı ...................TL dir.” Gösterir resmi yazı.

Örnek-2: “Kişi damızlık havyan yetiştiriciliği yapmakta olup 10 adet inekten yıllık gelir toplamı ......................TL dir.” Gösterir resmi yazı.(Anne-Baba çiftçiyse her ikisi için ayrı ayrı olacaktır.)

F-Herhangi bir işi yoksa: Anne ve baba için ayrı yapılacak;
1-Sosyal güvenlik kurumuna kayıtlı olmayıp maaş almadığına dair
2-Maliyeden: Vergi mükellefi olmadığınıza dair
3-Tarım Müdürlüğünden: Üzerine kayıtlı herhangi bir arazi bulunmadığına dair
   Yukarıdaki ibareleri taşıyan yazılar alındıktan sonra veli tarafından Ek-1 Belgesi muhtara tasdik ettirilecektir.

Paralı Yatılı Başvuruları İçin:

1.     Başvuru dilekçesi(okulumuz tarafından hazır matbu verilecektir.)

2.     Nüfus kayıt örneği(aile, e-devletten alınabilir)

3.     İkametgah belgesi

4.     Sağlık Raporu(Aile hekiminden alınabilir.)

5.     Ek-1 Belgesi

Not: Yönetmeliğin 10. Maddesi kapsamındaki öğrencilere tabloda da belirtildiği gibi kontenjan önceliği sağlanmıştır.

Bu durumlardan herhangi biri sizin için geçerli ise Pansiyon İdaresine bilgi vererek uygun evraklarla başvuru yapmak için bilgi alınız.

•           5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamına giren öğrenciler

•           3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu

•           2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun veya bu kanun hükümleri uygulanarak aylık bağlanması gereken kanunlar

•           2453 sayılı Yurtdışında Görevli Personele Nakdi Tazminat Verilmesi ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun